Alle Projecten

Raak geïnspireerd door enkele door ons gerealiseerde projecten. In ons portfolio tonen wij de diversiteit en resultaten van het samenspel tussen Kolthof en opdrachtgevers.

Bijbehorende projecten

Aardbevingsbestendig wonen in Meerstad

Een duurzaam en aardbevingsbestendig woonhuis op één van de eilanden in de wijk Tersluis. Splitlevel wonen aan de rietbegroeide waterrand van Meerstad met zicht vanuit bijna alle ruimten op het uitgestrekte waterlandschap. De woning is voorzien van MOSO Bamboe gevelbekleding.

Schitterend nieuwe apotheek voor Hurdegaryp

Een duurzaam apotheekgebouw met fraaie aluminium kozijnen en boeidelen staat te schitteren in het hart van Hurdegaryp. De gevelbekleding bestaat uit verticaal geplaatst, onderhoudsarm Red Cedar hout met een lange levensduur.

Nieuw Duinhuis op West aan Zee, Terschelling

Dit Duinhuis is zodanig gebouwd om de sterke weersinvloeden aan het strand van West aan Zee de baas te zijn! De kelder van deze woning is prefab geplaatst en de verdieping is opgebouwd uit massief gelamineerd kruislaaghout (oftewel CLT).

Strandpaviljoen West aan Zee, Terschelling

Er is een nieuw (permanent) strandpaviljoen op palen aan het licht gekomen op het Terschellinger strand te West aan Zee.

Revolutionair MFC in het Bildt

Een kerk, school en samenleving huizen onder één dak in een vernieuwd en uitgebreid multifunctioneel centrum (MFC) in Sint Jacobiparochie.

Vrijbuiter in massief gelamineerd kruislaaghout

De constructie van dit nieuwe appartementengebouw is volledig geprefabriceerd met onder andere massief gelamineerd kruislaaghout

Nieuwbouw McDonald’s Ter Borch

De nieuwe McDonald’s Ter Borch kleurt - na een bouwperiode van 14 weken - de landerijen nabij Groningen op.

Duurzaam winkelcentrum met appartementen & woningen in Gytsjerk

In het centrum van Gytsjerk staat de nieuwe Albert Heijn met verscheidene winkels en daarboven huurappartementen. Opvallend is de variatie in kapvorm. Aan de achterzijde van het winkelcentrum zijn huurwoningen gerealiseerd. Het duurzame plan wordt in de nabije toekomst uitgebreid.

Verduurzaming waterwoning in Goingarijp

Een waterwoning uit de jaren 70 is in 2016 een duurzame metamarfose ondergaan wat leidde tot dit plaatje. Gevels zijn bekleed met Red Cedar hout en kozijnen zijn uit blank Iroko hout geslagen. De stalen wimper met lamellen aan terraszijde dient de bewoners te beschermen voor de zon en is vanzelfsprekend een esthetisch hoogtepunt. Feitje: Voorzien van isolatie volgens nieuwbouw eisen, waardoor de woning luchtdicht is.

18 energiezuinige woningen in Burgum

In eigen ontwikkeling realiseerden wij samen met Duurzaam Wonen 18 energiezuinige woningen in het hart van Burgum. Het speelse blok biedt een afwisselende aanblik met variatie in kapvorm.

menu