Onze geschiedenis

Kolthof is in 1987 klein begonnen met de gedachte “It moat oars kinne!”. Geen directie boven de rest van het bedrijf, maar de verantwoordelijkheid wordt gedragen door alle medewerkers. Uniek in die tijd, maar voor ons iets vanzelfsprekends. Deze visie heeft Kolthof gemaakt tot wat we nu zijn: een team met >58 zeer betrokken, vakkundige mensen!

Geschiedenis

Bouwbedrijf Kolthof is in 1987 klein begonnen. Waling en Jetske Kolthof-Overal wilden een bouwbedrijf oprichten ‘dy it oars docht’. Niet een bedrijf waarin de directie boven de rest van de organisatie staat, maar een bedrijf waarbij de verantwoordelijkheid gedragen wordt door alle medewerkers. Dat was in die tijd nog uniek in de bouwwereld. Deze visie heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn: een team met zeer betrokken, vakkundige mensen!

Kolthof is begonnen door een klein bestaand bouwbedrijf over te nemen. De economische situatie was op dat moment onzeker. Maar met flink wat doorzettingsvermogen en enthousiasme zijn we steeds blijven groeien: we namen in de loop der jaren nog vijf andere bouwbedrijven over. Met iedere overname kwamen er nieuwe werknemers, klanten, projecten en werkzaamheden bij.

Inmiddels bestaat Kolthof uit 58 vakmensen, 8 leerlingen en een flexibele schil, die met hun ervaring, kennis en vakmanschap ieder op hun eigen manier van toegevoegde waarde zijn. Daar zijn we trots op!

Toekomst

Groter worden is niet direct ons streven. Professionaliseren en verder uitbouwen waar we mee groot zijn geworden, dat wel. Onze persoonlijke maar deskundige karakter is iets waar we op willen voortbouwen. Daarnaast blijven we flexibel, omdat we inmiddels weten dat tijden, markten en eisen veranderen. Daarom werken we bijvoorbeeld in kleine teams die bij grotere projecten samengevoegd worden. Nieuwe vragen, nieuwe eisen: wij passen ons aan!

Tenslotte hechten we veel waarde aan het opleiden en scholen van ons personeel en jonge mensen in de bouwwereld. Zo kunnen ze zich blijven ontwikkelen en ontplooien. Onze mensen maken tenslotte tot wat Kolthof is!

menu