Bouwbedrijf Kolthof FSC-gecertificeerd

Sinds 12 maart 2015 is Bouwbedrijf Kolthof B.V. FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat we kunnen aantonen dat er daadwerkelijk duurzaam FSC hout geleverd wordt conform bestek.

De letters FSC staan voor Forest Stewardship Council en betekend vrij vertaald “Raad voor goed bosbeheer”. Verantwoord bosbeheer dus met selectieve en geregistreerde kap van bomen, ook wel populair van kap tot schap genoemd. Dit omdat de weg die de boom aflegt, helemaal gevolgd kan worden van het kappen in het bos tot in het schap van de bouwmaterialen handel.

Als bouwonderneming vinden wij dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons milieu bij onze bedrijfsvoering. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC te certificeren. Omdat hout een belangrijke grondstof is bij onze projecten vinden wij het van belang dat het toegepaste hout van duurzame herkomst is.

Door dit certificaat te halen en door bij FSC orders volgens de richtlijnen van FSC International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder. Meer informatie hierover vindt u op: www.fsc.nl

menu